امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم آخرین اخبار از عملیات جست‌وجوی «یسنا»، دختر گم‌شده ترکمن + ویدئو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آشنایی با خواص سبزی‌های فصل بهار| نوبرانه‌های بهاری ضامن سلامتی این سبزی، کلیه‌ها را تصفیه و استخوان و دندان‌ها را تقویت می‌کند
سرخط خبرها

علت آبی شدن رگ‌های بدن چیست؟

  • کد خبر: ۹۲۸۰۴
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
علت آبی شدن رگ‌های بدن چیست؟
همه‌ ما می‌دانیم که خون به رنگ قرمز است و رگ‌های ما با خون پر می‌شوند. پس چرا رگ‌های بدن به رنگ آبی و یا سبز دیده می‌شوند؟ برای دانستن علت این موضوع با ما همراه باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، حتما تا به حال توجه کرده اید که رگ‌های بدن به طور خاص آبی رنگ به نظر می‌رسند در حالی که نه ساختار رگ‌ها به رنگ آبی است و نه خون جاری در آن‌ها به رنگ آبی ارتباطی دارد. در این یادداشت قصد داریم به بررسی دلیل این موضوع بپردازیم.

خون شما رنگ خود را از گلبول‌های قرمز دریافت می‌کند که حاوی هموگلوبین است. هموگلوبین، مولکول‌های غنی از آهن محسوب می‌شوند که هنگام حمل اکسیژن به رنگ قرمز روشن و هنگامی که اکسیژن زدایی می‌شوند به رنگ قرمز تیره‌تر مشاهده می‌شود. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا وقتی به رگ‌های بازوی خود نگاه می‌کنید، آبی به نظر می‌رسند؟

پاسخ علمی به این سوال نشان دهنده نوعی خطای دید انسانی است و راز موضوع فوق در این واقعیت نهفته است که رنگ‌های مختلف نور دارای طول موج‌های متفاوتی هستند، بنابراین زمانی که این امواج نوری به پوست ما برخورد می‌کنند جذب و بازتاب متفاوتی پیدا می‌کنند. نور قرمز دارای طول موجی بسیار طولانی است، بنابراین می‌تواند به راحتی از طریق پوست عبور کرده و توسط هموگلوبین موجود در خون جذب شود. از طرف دیگر نور آبی طول موج بسیار کوتاه تری دارد و بنابراین بیشتر توسط پوست منعکس می‌شود.

به زبان ساده، اگر نور سفید - مخلوطی از تمام طول موج‌های مختلف - را به بازوی خود، جایی که رگ‌ها وجود دارد بتابانید، نور قرمز جذب شده و نور آبی منعکس می‌شود. این پدیده جالب، بدان معناست که نوری که به چشمان شما باز می‌گردد، دارای طول موج‌های آبی بیشتری نسبت به رنگ قرمز خواهد بود و باعث می‌شود رگ‌ها در مقایسه با پوست اطراف آبی به نظر برسند.

پزشکان گاهی اوقات از این پدیده با تابش نور قرمز یا مادون قرمز به پوست استفاده می‌کنند تا به آن‌ها کمک کند تا محل رگ را برای تزریق بهتر پیدا کنند. به طور مشابه، گاهی اوقات برخی مراکز عمومی که احتمال حضور افراد معتاد در آن وجود دارد از چراغ‌های آبی در سرویس‌های بهداشتی خود استفاده می‌کنند تا کسی از این اتاقک‌های عمومی ویژه سرویس بهداشتی برای تزریق مواد مخدر استفاده نکند، زیرا دیدن رگ‌ها در نور آبی مشکل بوده و افراد معتاد قادر به انجام تزریق وریدی نخواهند بود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->